Site icon EroMag.cz

Panenství – IN nebo OUT?

Spousta lidí se domnívá, že se průměrný věk prvního pohlavního styku snižuje, nicméně ten se dle průzkumů a slov odborníků drží stále na stejné úrovni, mezi 17-18 lety. Někdo začne dřív, jiný později. Kroutíme hlavou, když vidíme 13ti letou těhotnou dívku nebo naopak, pokud se k nám donese, že naše známá je ve svých 30 letech stále pannou.

Každý má přístup k sexu jiný, ovšem je potřeba, aby se dotyčný na začátek sexuálního žití cítil připraven. Pokud se nepovede začátek, je pak mnohem obtížnější si v dalších pokusech věřit. Muž může ztratit sebedůvěru a mít např. potíže s erekcí, žena může mít problémy s uvolněním a následně i s orgasmem.

V situaci, kdy je dívka ještě ve věku kolem třicítky pannou, se partner může dostat do situace, kdy se cítí poněkud vystrašeně a v mnoha případech neví, co si počít. Ona nezkušená, vystrašená, křečovitá, on nervózní, nevědoucí si rady, frustrovaný (či naopak).

V tento křehký moment je zapotřebí pochopení a tolerance zkušenějšího partnera, který by měl ve svém vlastním zájmu dbát na to, aby první dojem ze sexu jako takového, byl jen ten nejlepší, a méně zkušený, resp. nezkušený partner se na něj příště těšil a ne, aby se děsil chvíle, kdy zase bude muset podstoupit „tu hrůzu“.

V prvé řadě by bylo nejlepší se připravit a naladit pomocí nekoitálních technik, které jsou příjemným zpestřením sexu i v případě, kdy partneři milostný akt provozují. Vyzkoušet lze necking, petting… Mazlení, hlazení, různé podoby dráždění, ať už ručně, ústy, jazykem či různými erotickými pomůckami, jichž je na trhu nepřeberné množství a vybere si z nich opravdu každý.

Vypěstovat v nezkušeném člověku kladný vztah k sexu je náročné, ovšem ne nemožné. Pokud váš partner není dřevák, oplývá-li silnou dávkou trpělivosti a respektu a v neposlední řadě také velkou roli hrajícími zkušenostmi, není se čeho bát. Základní je se uvolnit, užít si to a vychutnat. Nezáleží na tom, jestli je vám patnáct nebo pětatřicet. Pokud cítíte, že to chcete a on/ona je ten člověk, se kterým to chcete, běžte do toho.

Život je příliš krátký, než abychom čekali na ty „pravé“. To můžeme také čekat celý život…

Exit mobile version